2.1 1300x620

Psihoterapeutii sunt acei oameni care te pot ajuta sa treci peste anxietate sociala, depresie, stres, pierderea unei persoane dragi sau renuntarea la fumat.

In timpul sesiunilor de terapie sunt aplicate proceduri validate stiintific pentru a ajuta pacientii sa dezvolte obiceiuri sanatoase si folositoare.

Psihoterapia implica diverse abordari, printre care cea cognitiv-comportamentala, interpersonala sau altele care includ colaborarea dintre un indvid si un psiholog. Totul sta la baza dialogului, care ajuta la crearea unui mediu ce ajuta pacientul sa se deschida in fata unei persoane neutre si obiective. Aceste elemente vor ajuta la identificarea si schimbarea propriilor modelelor comportamentale care te tin pe loc sau iti ingreuneaza viata.

Motivele pentru care poti incerca psihoterapia sunt foarte diverse, de la nervozitate sau depresie pana la dificultatea schimbarii locului de munca. Pentru a inlatura conceptiile gresite privind motivele apelarii la psihoterapie, iata cateva semnale care te pot ajuta:

 te simti coplesit, ai stari prelungite de deprimare sau tristete (depresie);
 problemele existente de mult timp nu dispar in ciuda eforturilor depuse;
 nu poti sa te concentrezi la munca sau la alte activitati marunte;
 te ingrijorezi prea mult si te astepti la ce e mai rau (anxietate, atacuri de panica);
 consecintele viciilor (alcool, droguri) sau ale actiunilor tale (agresivitate) iti fac rau tie si celor din jur.
 te afli in momente de criza (decesul unei persoane dragi, trecerea prin divort, somaj);
 ai tulburari de alimentatie (anorexie, bulimie);
 suferi de boli cronice;
 vrei sa accepti diagnosticul de infertilitate;
 nu poti sa dormi, ai tulburari de somn (insomnie, narcolepsie, hipersomnie);
 ai fost victima unor evenimente traumatizante.

Psihoterapia poate fi de ajutor si in cazul copiilor care prezinta tulburari de comportament – sunt anxiosi, au fobii, comunica dificil, nu interactioneaza cu alti copii, au dificultati in acceptarea divortului parintilor, fac atacuri de panica sau au stari hiperactive (ADHD, Asperger).

Cu ce te poate ajuta psihoterapia?

Obiectivele psihoterapiei depind de afectiunile existente si pot avea rezultate diferite in functie de individ. Impreuna cu psihoterapeutul vei lucra la eliminarea simptomelor si a gandurilor care iti fac rau, la stimularea increderii in sine sau depasirea dependentelor.

Terapia cognitiv comportamentala are o abordare practica si se poate baza pe diverse cerinte din partea terapeutului, exercitii, strangerea de informatii si stari povestite in sedinte ulterioare si exersarea unor diverse abilitati.

Terapia psihanalitica se bazeaza pe dialog si pe povestirea unor experiente timpurii din trecutul pacientului, despre acestea presupunandu-se ca au rolul cel mai important in aparitia afectiunilor, din cauza invatarii anterioare.

Simptomele enumerate anterior au ca origine distorsiuni ale realitatii create prin scheme ilogice de gandire care s-au format de-a lungul timpului, mai ales in copilarie. Acest tip de terapie isi propune sa ajusteze ratiunea si convingerile individiului pentru a-l ajuta sa amelioreze calitatea propriei vieti, depasind situatiile problematice in care se afla.

In timpul sesiunilor in cadrul carora vei fi pacient, se pot combina diverse metode si stiluri de abordari existente. Psihoterapeutul poate croi tratamente proprii pentru nevoile fiecarui pacient in parte.

Un alt domeniu in care va putem oferi suportul este ORIENTARE VOCATIONALA SI PROFESIONALA – consiliere in cariera.

Daca te enumeri printre persoanele care au dificultati in a-si gasi o meserie care sa li se potriveasca si nu iti doresti sa alegi in neconcordanta cu felul tau de a fi, indreptarea atentiei spre sesiuni de orientare vocationala poate fi o solutie excelenta. In cadrul acestor sedinte vei rezolva niste teste specifice care sa scoata in evidenta valori personale, compatibilitatea cu slujbele dezirabile dar si nivelul de inteligenta.

Vei avea ocazia sa te cunosti mai bine si sa descoperi posibile ocupatii care sa ti se potriveasca.
Constientizarea importantei carierei este vitala pentru bunastarea emotionala ulterioara.

Pentru informatii ne puteti contacta telefonic, email sau formular de contact:
0371 017 535/0371 127 827
0724 292 324/0728 433 533
email: office@departamentulpsihologic.ro